Velkommen

Pænt goddag og velkommen til vores blog.
Vi er 5 piger fra hold 10.12 på lærerseminariet i Trekroner.
Vores blog bruger vi til at lave opgaver i forbindelser med medieforløbet og til at komme med kommentarer og diverse andre skrivelser i forbindelse med medieforløbet.
Det hele skal gerne munde ud i, at vi her på siden kan præsentere vores helt egen kortfilm. Det er vi meget spændte på.
Med venlig hilsen,
Sara, Christina, Songül, Mette L. og Mette J.

mandag den 29. november 2010

Facebook, iPhone, blodige spil og hele molevitten

I mit tidligere indlæg skrev jeg, at det ikke var et problem for danske børn og unge at få adgang til de digitale medier - hvilket jeg endnu engang fik bekræftet af en 5. klasse, som jeg er i praktik hos.

5. klasse skulle i EDB-lokalet og udfylde et spørgeskema på computer. Da de var færdige med at svare på spørgsmålene, fik de lov til at bruge computeren frit. Jeg lagde hurtigt mærke til at næsten halvdelen i 5. klasse, havde en profil inde på Facebook med en masse billeder, hvor de virkelig ikke ligner børn... Især pigerne brugte tiden på at være på Facebook, mens drengene spillede blodige spil. Jeg blev virkelig negativt overrasket og spurgte klassens lærer om de ikke havde nogen regler for den slags på skolen. Læreren fortalte hurtigt, at de var klar over at, der er en aldersgrænse for at have en profil derinde og så længe forældrene havde givet tilladelse til det, så kunne skolen ikke gribe ind.
Hvad er det for nogen forældre, der giver tilladelse til sit 11-årige barn, til at lave den slags profiler med meget lidt tøj på og udgiver sig selv for at være ældre, da man ellers ikke kan oprette profilen...?!

Og til sidst, men ikke mindst... en lille bitte pige fra 5. klasse går gundt med 2 stk. iPhone i hånden :S

Tjaa... Hvad kan jeg ellers sige?!

fredag den 26. november 2010

Efterfølgende refleksioner fra gruppe 4

Så blev kortfilmen færdig!
Det har været en rigtig spændende proces lige fra den spæde start med brain storming og story board til optagelse og redigering af alt materialet.
Vi har arbejdet rigtig godt sammen igennem hele forløbet, og vi har oplavet en masse sjove og lærerige ting sammen.
Især var selve dagen, hvor vi optog, en rigtig sjov men også krævende dag. Vi var alle 100 % opsat på at få de allerbedste klip i kassen.
Herefter fulgte det lange lange laaaange redigeringsarbejde, hvor vi nægtede at stoppe, før vi ikke kunne sætte en finger på noget som helst. DET er noget, der kræver tålmodighed. Men vi var fokuserede og knoklede for sagen.
Til slut sad vi tilbage med vores færdige kortfilm, som vi er yderst tilfredse med, og som vi glæder os rigtig meget til at vise frem til award showet på mandag d. 29. november 2010 klokken 12:30.
Må det bedste hold vinde! ;)

Snarest muligt efter award showet vil vores kortfilm være at finde her på vores blog.
Det vil dog desværre blive i et noget dårligere format end det, vi viser til award showet, da vores kortfilm er filmet med særligt godt udstyr, og derfor er formatet for godt (High Difinition), til at kunne afspille her på bloggen i den "rigtige" kortfilmudgave.

Tak for et godt og lærerrigt medieforløb her på seminariet i Trekroner. God weekend.

torsdag den 25. november 2010

Igen og igen og...

I dag fik vi nøje grænsket den negative side af at arbejde med medier.
Hele vores færdigklippede film viste sig til morgen at være forsvundet fra jordens overflade. Pist væk. Borte med blæsten. Uigenkaldeligt slettet. Taget af en nisse i nattens løb.
Sikke en svær start på dagen hvor vi skulle have færdiggjort filmens lydspor!
På denne måde fik vi nu også set, hvordan det meget hurtigt kan blive meget problematisk at arbejde med medier. Man kan lige pludselig stå i en situation, hvor alt ens arbejde er tabt på gulvet.
Denne problemstilling er også vigtig at have i baghovedet, hvis man vælger at arbejde med medier i undervisningen i folkeskolen. Det kan hurtigt ødelægge undervisningsplanen, hvis meget af det/alt det eleverne har arbejdet med/fremstillet/skrevet pludselig er væk.
Vi holdte dog fanen højt hele vejen igennem dagen, og klippede samtlige 3277 klip sammen igen. ;)
Sikke en indsats, gruppe 4.

mandag den 22. november 2010

Teaser #2

I går blev der filmet. Vi fik filmet alt, undtagen en scene som kræver remedier der først er klar på onsdag. Vi var heldige at have vejret med os, da stort set alting er blevet filmet udenfor. De forberedelser vi havde gjort os hjemmefra bar frugt, da der var styr på scener, remedier og klipningen. I dag, tirsdag, er det praktik dag, onsdag står den på redigering, torsdag er i lyd og effekters tegn og hvis vi har tid, laver vi fredag en overraskelse til vores færdige "dvd".

Som der allerede er blevet afsløret skulle Christina i vandet, og takket være kameraet fik vi filmet nogle af de forberedelser hun gjorde sig inden hun skulle i. Selvfølgelig har vi filmet det, klippet det og lagt det ud på bloggen - så her er et lille smugkig fra dagen i går





On stage

Sikke en dag! Sikke en fest!
I dag fik vi lavet alle vores optagelser, og vi fik prøvet, hvad det vil sige, at skulle filme til en hel kortfilm og holde styr på alle de løse ender.
Det var en lang dag, hvor vi både var inde og ude.. Især Dybber, som fik sig en dypper ved stranden. Det var så flot klaret! Hvor er du bare god, og tak fordi du ofrede dig sådan for vores film og dykkede helt ned under det kolde vand. Brrrrr. :o)
Jeg glæder mig rigtig meget til at se vores film, når vi har klippet den færdig.
Tak for et godt samarbejde i dag.

søndag den 21. november 2010

En helt anden historie...

Jeg vil lige fortælle en lille historie fra mit arbejde i Ringsted kongrescenter.
I aftes da jeg var på arbejde derude, mødte jeg en ny kollega.
Inden jeg fortalte, hvad jeg er ved at uddanne mig til, fortalte hun, at hun går ude på det nye gymnasie. Jeg spurgte, om hun var glad for det osv., og hun fortalte, at det var hun, men at hun samtidig også var rigtig træt af, at hendes matematiklærer altid bad hende om at være "hjælpelærer" i timerne..
Hun følte ikke, at hun selv fik nok udfordring i undervisningen.
Jeg fortalte hende så, at jeg går på lærerseminariet, og at det netop er et emne, vi har haft oppe at vende i psykologi, da det også er en diskussion, der finder sted i folkeskolerne. Undervisningsdifferentiering heddet det jo så fint. Jeg prøvede at forklare hende, hvilke problemstillinger læreren står overfor, når man skal overkomme at møde alle elever med passende udfordringer på netop deres aktuelle niveau.!
Hun kunne godt se, at det nok ikke er en let opgave.

Det var bare lige en helt anden historie end medieundervisning, men ville bare lige dele den med jer. ;)

fredag den 19. november 2010

Starlounge

Vi har været så heldige, at få et eksklusivt interview med hovedpersonen i gruppe 4s kortfilm.
Enjoy!




onsdag den 17. november 2010

Mediebrug i folkeskolen

Efter mit lidt tvivlsomme indlæg sidst, omkring inddragelsen af medier i undervisningen, er jeg blevet lidt klogere :)
Da jeg i dag var på arbejde som lærervikar, forklarede mine elever i femte klasse, hvordan at de før havde brugt Paint som værktøj i billedkunst.
De havde scannet et billede ind af dem selv, og skulle herefter arbejde med sjove tilføjelser, spejlinger og farveændringer.
Det lykkedes rigtig godt, og børnene havde elsket at kunne bruge deres egen erfaring med Paint i undervisningen.
Så snart at undervisningen blev mere nuanceret og anderledes, blev eleverne straks aktive.
Jeg ved af egen erfaring, at så snart at elever kan inddrage viden fra deres egen hverdag, bliver de mere optaget og koncentreret i undervisningen.
Eleverne i denne femte klasse nød at lave noget andet end bare at lege med ler og fingermaling. Og fandt det meget interresant at skulle bruge en computer til undervisningen.
Det er som lærer inspirererende, nu at kunne bruge computeren som et nyt element i undervisningen.
Kunst er ikke længere "kun" malerier, men nu også fotografier og kopieringer der er leget med. Når eleverne nu selv laver "moderne kunst", kan man nemt forklare dem fællestrækkene ved deres hjemmelavet kunst på pc og den senmoderne kunst.
Hilsen Christina Dybdal :)

tirsdag den 16. november 2010

Medier i undervisningen



Jeg fandt denne lille film om en dansk medie-efterskole, som jeg fandt rigtig interessant.
Det ser ud til, at brugen af medier (især computere), i alle fag, alle sammenhænge og i alle arbejdsformer virker rigtig godt.
De interviewede undervisere siger nogle meget fornuftige ting omkring brugen af medier i undervisning, men især elevernes egen oplevelse af at gå i skole og ikke mindst at lære, synes jeg er værd at bide mærke i.
Jeg kunne heller ikke lade være med at koble læringsstilen, med Piagets' tanker, som vi lige har haft om i psykologi. Han snakker jo netop om, at elever skal lære selv, hvilket er det eleverne på denne efterskole gør og som åbenbart virker.
Jeg har desværre ikke fundet konkrete resultater over, hvor godt eleverne klarer sig rent fagligt, og om de rent faktisk lærer bedre, end elever på almindelige skoler. Men jeg synes dog, at det er uomgængeligt, at de tilegner sig nogle meget vigtige IT kompetencer, som de helt sikkert vil få brug for senere i livet.

Da jeg så filmen, kunne jeg heller ikke lade være med at tænke på, om det er muligt at benytte medier i undervisning i lige så høj grad, i mindre klasser. Mange danske folkeskoler har investeret i smartboards, som jo er med til at bringe medier ind i undervisningen. Men, det er måske i højere grad læreren, der benytter dette medie frem for eleverne?
Det er i hvert fald det, jeg selv oplever på den skole, jeg arbejder på og på vores praktikskole. Især de ældre lærere har en svaghed overfor den gamle tavle, så kunne pengene have gjort mere gavn et andet sted? Til et andet medie som kan benyttes i undervisningen?

fredag den 12. november 2010

Moarrrr, hvornår må jeg få en bærbar?

Hej piger.
Som overskriften lyder, vil jeg følge jeres emne om medier og elektronik i den danske folkeskole.

Som vi selv er blevet introduceret for i faget dansk, er der rigtig mange elementer fra medieundervisningen som man kan inddrage i sin undervisning. Reklamer, kortfilm, film og meget mere. Dette er der ingen kritik af fra min side af.

Men jeg oplevede noget forleden som gjorde, at jeg syntes at elektronik, internet og medier påvirker os for meget.
Min søster Emilie fyldte 11 år i oktober, og går nu i 5. klasse.
Rigtig mange fra hendes klasse har selv bærbar, playstation, ipod, xbox og mange andre ting, som jeg ikke engang kender til.
Til Emilies fødselsdag får hun sin egen bærbar, som hun havde ønsket sig.
Jeg var lamslået over, at børn i 5. klasse får deres egne computere. Lærerne syntes at det er en god ting, at de allerede får computere nu, da det kan hjælpe dem på mange måder. Til at skrive stile på og bruge skoleintra.
Men nu begynder Emilie at snakke om Facebook, MSN og Youtube, 11 år gammel!
Forleden ringede hun til mig og sagde: "Christina, ved du hvad jeg lavede i fire timer i weekenden? Jeg så på Youtube"

Hvad mener i :)?

Børns forståelse

Jeg havde en spøjs episode, på en skole jeg arbejdede på sidste år, som jeg lige ville dele med jer.

Jeg var fast vikar i en 2. klasse, som lige var kommet tilbage fra juleferie. Fordi, jeg netop var fastvikar for deres klasselærer, var det også mig, der tog i mod dem efter ferien.
Vi brugte lidt tid på at snakke om elevernes ferie og ikke mindst, hvad de havde fået i julegaver.
Især julegaverne var børnene meget optaget af. (Nogle så optaget, at de havde fyldt tasken med legetøj i stedet for bøger!)

Eleverne fik, på skift, lov til at fortælle hvad de havde fået i julegave og jeg kunne hurtigt se et mønster tegne sig. Bærbare computere, dvd-afspillere og film, x-box, playstation, computerspil, Wii mv. De havde alle sammen fået det samme og jeg må indrømme, at jeg var lidt forarget over hvor mange penge hver familie havde brugt på at imødekomme børnenes ønsker.

Vi kom da til den sidste i klassen, lille Jonas, som glad fortalte, at han havde fået nogle rigtig gode og sjove spil. Alle de andre børne lyttede intenst og spurgte ivrigt, hvad det var for nogle spil. Jonas svarede da, at det var nogle almindelige spil. Det forstod de andre elever dog stadig ikke, og spurgte igen hvad det var for nogle spil og hvad de hed. En begyndte at komme med forslag, og nævnte de nyeste, vildeste computerspil. Jeg følte da, at jeg måtte gribe ind og hjælpe lille Jonas, og jeg forklarede resten af klassen, at Jonas havde fået brætspil i julegave.

Skuffelsen i de øvrige børns øjne var ikke til at tage fejl af! Men Jonas var glad for sine spil og jeg synes, det var dejligt at høre, at alt ikke behøver at være tilkoblet en stikkontakt :)

Tips og tricks til kortfilmsproduktion

Hej alle,
Her er lidt noter fra dagens gennemgang af produktion af kortfilm:
-Man skal kunne forså, hvad man ser (plot)
-Der skal være tydelig struktur/forløb
-Hvis historie fortælles? (klarhed)
-Tydelig konflik eller: problem->løsning
-Få eller ingen replikker
-Simple lyskilder
-Brug lyd til at fortælle med
Klipning:
-Mange korte klip
-Det er sjovt at filme, men de vigtigste faser ligger før (storyboard) og efter (klipning mv.)
-Synsvinkler og beskæring
Subjektiv: en persons synsvinkel, close up
Objektiv: man ser personerne udefra, super total (tit brugt til at præsentere personer)
-Set up og pay off (man ser noget ske eller en genstand, og man ved herefter godt, hvad der så videre sker med personen eller genstanden)
I en god film er der balance mellem:
personfokus og personinteraktion =
de valg som personerne tager, er det spændende.
Og lad os så komme igang!

torsdag den 11. november 2010

Cyberkids

Børn og unges adgang til digitale medier i hjemmet, virker ikke til at være som et stort problem i Danmark.
Medierådet for Børn og Unge/DPU har i 2007 udarbejdet en undersøgelse og kommet frem til tal, som ser fornuftige ud, set med mine øjne.
Tallene tager udgangspunkt i 10 - 16-årige i Danmark.
- 97 % har adgang til computer i hjemmet
- 58 % har egen computer
- 96 % har adgang til internet i hjemmet

På baggrund af det, kan jeg sige, at det ikke skulle være et af de store problemer, at nogen børn skulle vokse op uden adgang til de digitale medier. Da det er meget få ( 3 - 4 %) det handler om, ville jeg ikke sige, at de var tabere, men mindre heldige end flertallet og mon ikke, man kan klare sig igennem det?! Trods alt, så er der adgang til de digitale medier - som computer og internet på skolerne og biblioteket.

Jeg mener helt klart, at medierne spiller en stor rolle for børn og unges identitetsudvikling og dannelse.
Det mener jeg fordi, at eleverne skal lære at forholde sig kritisk over for medierne, så de ikke kun er i stand til at beskrive forskelligartede udtryksformer, men også til at analysere, fortolke og begrebsmæssigt forstå dem, for at kunne forholde sig til dem.
M.h.t. mobiltelefonen, mener jeg at det er meget vigtgit for lille Viktor at have en mobiltelefon. Både for at forældrene og Viktor kan føle sig tryg og fordi, jeg mener at den vil styrke ham i at læse og skrive.

Dog mener jeg, at det er forældrenes ansvar, at børnene lærer at bruge de digitale medier fornuftigt.


Medieundervisning for alle?

Er der nogen, som at der har tænkt over, hvordan det vil gå med de elever, der vokser op uden adgang til de digitale medier som mobiltelefon, computer og fjernsyn på værelset? (Det sker jo stadig i 2010).
Vil de bare sidde tilbage som den nye generations helt store tabere?

Medieundervisning i folkeskolen

Jeg vil altså bare gerne have lov til at ytre, at jeg synes, at det er meget væsentligt, at eleverne i den danske folkeskole (og i andre lande selvfølgelig) lærer, at arbejde med og ikke mindst forstå de medier, vi hver dag omgiver os med.
Det er en vigtig opgave, at få eleverne oplært i at have en åben men kritisk tilgang til alle medierne.


Vores verden er nu teknologisk og moderne, så hvorfor ikke inddrage dette i det daglige arbejde i skolen? Eleverne kender til så mange af medierne fra deres privatliv, så allerede her, vil der ligge et kæmpe forspring for at fremme læring og skabe en spændende arbejdsproces for eleverne i forhold til den dag, hvor man træder ind i klassen, og smider den helt store klassiske islandske saga "Gunløg Ormstunges saga" på bordet, og beder eleverne analysere og fortolke - fy for den! -Her er jeg ret overbevist om, at den "naturlige interesse" vil være langt større i tilfældet med medieundervisning end i undervisning om sagaer. Så det skal man altså bare "udnytte" som lærer, og få det bedste ud af. Der er jo ingen grund til, altid at holde alt hvad der er nyt og moderne udenfor den lille lukkede verden i folkeskolen. Det er en forældet tankegang, synes jeg. Dog skal man selvfølgelig ikke glemme alle de andre vigtige emner og "ældre" ting og sager, men en god blanding af nyt og gammelt vil sikkert vække interesse.
Mød eleverne der hvor de er i forhold til medier, inddrag deres viden, lad dem lære fra sig og hjælpe hinanden i arbejdsprocesserne, men vær samtidig den ledende, som hjælper eleverne til en større og bredere forståelse for medierne. Udvikl deres kritiske sans, den får de brug for senere i livet, så de ikke bare tror på alt hvad de læser/ser/hører.

PS.: som I kan se på billedet, kan medier og IT også bruges i folkeskolen i forbindelse med hjemkundskab- Her er der for eksempel sået karse i et tastetur. Det er da nytænkning og revulotion, hva? ;)


onsdag den 10. november 2010

Evaluering af arbejdsformen 10. november

Jeg synes, at denne arbejdsform hvor gruppearbejde efterfølges af responsgrupper på tværs af danskholdene, er en ny og god måde at arbejde med stoffet på.
Det er meget inspirerende og indsigtsgivende at give respons til nogle, man ikke kender så godt samtidig med, at man selv gør sit bedste med arbejdet, fordi man ved, at man skal have respons fra nogen, man ikke har talt med før.
Responsgrupper vil også være en rigtig god idé at bruge i folkeskolen i forbindelse med opgaveløsninger, da samarbejdet i grupperne styrker sammenholdet og kreativiteten i klassen. Samtidig er responsgrupperne også med til at give eleverne ansvar for egen læring og produktivitet. Eleverne vil få en følelse af selvstændighed og det vil træne dem i at planlægge og gennemføre arbejdsprocesser.
Gruppearbejde og responsgrupper er en god idé som afveksling fra det almindelige klassearbejde. Det er dog vigtigt, at skabe faste tidspunkter, deadlines, mål og forventninger, som grupperne skal arbejde ud fra, så det hele ikke bliver for løst og usikkert, og sådan at læreren stadigvæk har en vis styring af arbejdet.
Klare mål, tydelige forventninger og at turde "give eleverne lov" er nøgleordene for denne arbejdsform i folkeskolen.

Fingerplanen


Opgave 1:

Beskæring/perspektiv
Filmen er filmet i normalperspektiv, så man skifter imellem at se situationen fra elevernes synsvinkel og lærerens synsvinkel. Filmen er filmet med håndholdt kamera, hvilket giver en realistisk betoning samtidig med at det giver en kaotisk effekt der understøtter, at dette er noget der foregår i et rigtigt klasselokale.
Beskæringen starter med at være total, hvor seeren får det fulde overblik over stedet og personerne. Vi befinder os i et ganske almindeligt klasselokale. Herefter ændres beskæringen til nær i forbindelse med konfliktens optrapning i klassen. Beskæringens forløb understøtter seerens forhold til konflikten - man føler sig inddraget i den. Man er tæt på "det der sker".

Klipning
Filmen starter med en synlig klipning, hvor der er brugt en effektovergang (en sort cirkel) fra gangen og ind i klasselokalet gennem døren. Denne effekt kan være brugt for at vise, at det efterfølgende er en iscenesættelse samtidig med at det virker realistisk ved at man "går ind" gennem døren.
Så snart kameraet er kommet ind i klassen bruges et establishing shot, der først viser hele klasselokalet i total for at give et overblik.
Til slut i filmen bruges igen en synglig effektklipning, hvor klipningen zoomer ud på modsatte måde end den startede (igen med en sort cirkel).
Hele filmen er sat sammen af kontinuitetsklipning, hvilket vil sige at sammenhængen er let for seeren at forstå.

Klipperytme
Klipperytmen starter med at være langsom, hvorefter den øges efterhånden som konflikten optrappes imellem lærer og elev. Klipperytmen sørger for at man som seer fornemmer den kaotiske stemning og "ping-pongen" imellem elev og lærer.
Til slut da Maria forlader klassen for at gå ud og læse avis på gangen, sænkes klipperytmen igen.

Lys
I filmen er der kun brugt iscenesat reallys (altså lys der bare skal se naturligt ud).

Lyd
Der er brugt effektlyde i starten og slutningen af filmen.
I starten er der brugt et lille stykke af en melodi, som spiller indtil kameraet er inde i klassen.
I slutningen af filmen spilles melodien igen, når Maria tager avisen frem ude på gangen. Til allersidst høres en effektlyd af at der bliver tastet på et tastetur, imens teksten "læs mere avis" fremkommer på skærmen.
I resten af filmen er der kun brugt synkronlyde, det vil sige lyde, som personerne i filmen selv kan høre, og som fremkommer synkront med personernes handlinger.
Vi er en smule i tvivl om hvorvidt filmmelodien er præeksisterende eller original.


Konklusion af de filmiske virkemidler i forhold til budskabet
De ovennævnte virkemidler er alle medvirkende til, at man som seer får indtrykket af, at man som avislæser er mere opdateret på nyhedsfronten frem for læreren, der bliver fremstillet som modsætningen, der kommer med de gamle læringsformer og læringsteorier.
Filmens virkemidler prøver at fremstille dem der ikke læser avis som værende dem der har den unyttige information (her læreren), hvorimod dem der læser avis, er meget mere orienterede og opdaterede (her eleven).
Specielt klipperytmen under konflikten, giver et meget kaotisk billede af læreren. Hun er frustreret og har mistet overblikket (= hun læser ikke nok avis).
Hermed synes vi, at budskabet "læs mere avis" kommer tydeligt frem i filmen. Især netop, at det er en ret ung elev, der er i stand til at sætte en lærer på plads vidensmæssigt, bevidner om, at denne avislæsning virkelig må bringe noget lærerrigt med sig.

Tryk på linket herunder for at se reklamefilmen "Fingerplanen":
http://www.avistid.dk/default.aspx?page=movie

tirsdag den 9. november 2010

A thousand words

Hej alle!

Pangea day foregår en dag om året. Det er en kortfilms festival der har til formål, at få mennesker (på trods af landegrænser) til at se dem selv i andre mennesker, gennem film. Dette sker så ved, at folk fra hele verden indsender deres kortfilm, og de bedste bliver udvalgt til, at være med i festivalen. Dette resulterer, at der i blandt er en hel masse fede kortfilm.

Jeg fandt en, som jeg synes er helt genial. Den er meget simpel, og siger mere end tusinde ord, på trods af, at der ikke bliver sagt noget i filmen. Tag og se den, og skriv hvad i synes :)

mandag den 8. november 2010

Buldermanden - 2. gennemspilning

Klipning og klipperytme

Gennemgående i filmen er der kontinuitetsklipning.
Klipperytmen øges i takt med spændingskurven i filmen. Eksempelvis da Ida slår på Buldermanden, hvor der er tre forskellige kameravinkler der forbindes og klippes sammen til en hurtig klipperytme.

Buldermanden - 1. gennemspilning


Umiddelbare reaktioner

Filmen handler om to søskende der er på besøg hos deres mormor. Den ældste (søsteren) får skylden for, at have åbnet en gave, som lillebroderen havde åbnet. Det var en de skulle have delt, men fordi at storesøsteren åbnede den før tid, får lillebroderen gaven. Mormoderen opdigter Buldermanden, en mand der bor i skorstenen og spiser uartige børn. Nu vil storesøster sig hævne sig på lillebroderen, ved at "ofre" ham til Buldermanden. Her ser vi filmens point of no return, da det er den begivenhed der udfolder hele handlingen.

Der fortælles primært om pigen, og hendes forhold til sin bror, hendes indre konflikter og filmens problemstilling. Det er en personbunden 3. persons fortæller, da man knytter sig til pigen men samtidig ser man historien udefra.

Filmen drejer sig om, nogen af de konflikter man oplever som barn, såsom misundelse, søskendekonflikter ect. Herunder kan tematiske modsætningspar opstilles;

barn - voksen
fantasi - virkelighed
kærlighed - had
tryghed - frygt
anerkendelse - udelukkelse

onsdag den 3. november 2010

Den spæde start

Hej alle!

Jeg har tilladt mig, at fjerne de indlæg der tidligere har været herinde, så vi kan begynde at skrive seriøst. Som I ved, er designet herinde blevet ændret, og jeg har nu som ekstra feature indsat linksamling. Det vil sige, at alle de links vi finder brugbare kan vi sætte ind på bloggen, så de er let tilgængelige. Jeg har lagt et link ind til "thesmalls" som er en samling af en masse kortfilm og andet. Fokus er selvfølgelig på kortfilm, så hvis I vil have noget inspiration, kan I gå derind og kigge, og evt. også youtube noget.

Hvilket bringer mig til det andet jeg gerne vil skrive herinde. Jeg synes, at vi lige så stille skal begynde at tænke på hvordan vores film skal være, så vi har nogle ideer til en kommende fælles brainstorm. Jeg er ikke lige klar over, hvor meget tid der bliver sat af til dette i dansk, så jeg vil forslå, at vi finder en dag før/efter skole hvor vi sætter os ned og får en hel masse ideer på banen. Hvad siger I til det?

Som ekstra nyhed kan jeg sige, at jeg i løbet af den nærmeste fremtid skaffer pinnacle. Så vi har et super fedt redigerings program, et godt kamera og en god gruppe så vi har alle forudsætningerne til, at vi får lavet en kanon kortfilm... Så vi har bare at vinde alle priserne!!