Velkommen

Pænt goddag og velkommen til vores blog.
Vi er 5 piger fra hold 10.12 på lærerseminariet i Trekroner.
Vores blog bruger vi til at lave opgaver i forbindelser med medieforløbet og til at komme med kommentarer og diverse andre skrivelser i forbindelse med medieforløbet.
Det hele skal gerne munde ud i, at vi her på siden kan præsentere vores helt egen kortfilm. Det er vi meget spændte på.
Med venlig hilsen,
Sara, Christina, Songül, Mette L. og Mette J.

torsdag den 11. november 2010

Medieundervisning i folkeskolen

Jeg vil altså bare gerne have lov til at ytre, at jeg synes, at det er meget væsentligt, at eleverne i den danske folkeskole (og i andre lande selvfølgelig) lærer, at arbejde med og ikke mindst forstå de medier, vi hver dag omgiver os med.
Det er en vigtig opgave, at få eleverne oplært i at have en åben men kritisk tilgang til alle medierne.


Vores verden er nu teknologisk og moderne, så hvorfor ikke inddrage dette i det daglige arbejde i skolen? Eleverne kender til så mange af medierne fra deres privatliv, så allerede her, vil der ligge et kæmpe forspring for at fremme læring og skabe en spændende arbejdsproces for eleverne i forhold til den dag, hvor man træder ind i klassen, og smider den helt store klassiske islandske saga "Gunløg Ormstunges saga" på bordet, og beder eleverne analysere og fortolke - fy for den! -Her er jeg ret overbevist om, at den "naturlige interesse" vil være langt større i tilfældet med medieundervisning end i undervisning om sagaer. Så det skal man altså bare "udnytte" som lærer, og få det bedste ud af. Der er jo ingen grund til, altid at holde alt hvad der er nyt og moderne udenfor den lille lukkede verden i folkeskolen. Det er en forældet tankegang, synes jeg. Dog skal man selvfølgelig ikke glemme alle de andre vigtige emner og "ældre" ting og sager, men en god blanding af nyt og gammelt vil sikkert vække interesse.
Mød eleverne der hvor de er i forhold til medier, inddrag deres viden, lad dem lære fra sig og hjælpe hinanden i arbejdsprocesserne, men vær samtidig den ledende, som hjælper eleverne til en større og bredere forståelse for medierne. Udvikl deres kritiske sans, den får de brug for senere i livet, så de ikke bare tror på alt hvad de læser/ser/hører.

PS.: som I kan se på billedet, kan medier og IT også bruges i folkeskolen i forbindelse med hjemkundskab- Her er der for eksempel sået karse i et tastetur. Det er da nytænkning og revulotion, hva? ;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar